Tandheelkunde

Tandheelkunde draait om een duurzame relatie. Ontspannen en in vertrouwen zorg aanbieden en begeleiding geven. Samen met u een gezonde mond behouden of verkrijgen.

Wat wij doen

De tandartsen van Tandstad hebben in de afgelopen jaren een langdurige relatie opgebouwd met een grote groep patiënten. De meeste mensen komen trouw 2 x per jaar langs voor controle.

U kunt ook bij de tandartsen terecht voor uitgebreidere behandelplannen, van grote brugconstructies tot op implantaat gedragen kunstgebitten, nagenoeg altijd in samenwerking met de overige disciplines binnen Tandstad.

Wij werken volgens de laatste richtlijn en met de nieuwste technieken. Hierbij worden wij ondersteund door een gemotiveerd team van tandartsassistenten en baliemedewerkers.

Alle tandartsen zijn in Nederland opgeleid en zijn aangesloten bij de klachtenregeling van het KNMT.

Daarnaast zijn we ook allen ingeschreven in het Kwaliteits Register tandheelkunde.

Waarom kiezen patiënten voor tandstad?

Bij Tandstad bouwen onze tandartsen langdurige relaties op met een uitgebreide groep patiënten. Onze toegewijde tandartsen hechten waarde aan preventieve zorg en streven ernaar om samen met u een gezonde mond te behouden.

Veel van onze patiënten komen trouw twee keer per jaar langs voor een controleafspraak, waardoor we in staat zijn om eventuele problemen vroegtijdig vast te stellen en te behandelen. Deze regelmatige controles dragen bij aan het behoud van een optimale mondgezondheid en voorkomen potentieel ernstigere complicaties.

Naast routinematige controles bieden onze tandartsen uitgebreidere behandelplannen aan. Of het nu gaat om het plaatsen van grote brugconstructies of het ontwerpen van op implantaat gedragen kunstgebitten, onze tandartsen werken vaak nauw samen met andere disciplines binnen Tandstad om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg ontvangt.

Bij Tandstad ligt de focus op preventie, zorg op maat en samenwerking tussen verschillende specialisten. Maak een afspraak voor een controle en ervaar  hoe onze tandartsen u kunnen helpen bij het behouden van een stralend en gezond gebit.

Clearcorrect

ClearCorrect van Straumann zijn op maat gemaakte, transparante aligners die worden gebruikt voor orthodontische correcties, zonder traditionele beugels. Tandartsen en orthodontisten gebruiken ClearCorrect om diverse tandheelkundige afwijkingen, zoals scheve tanden of een onregelmatige beet, te behandelen.

TRIOS - 3Shape

De 3Shape TRIOS is een geavanceerde orale scanner die digitale afdrukken van tanden en weefsels maakt, waardoor traditionele afdrukmethoden overbodig worden. Tandartsen gebruiken het voor nauwkeurige scans in verschillende tandheelkundige behandelingen, zoals restauraties en orthodontie.

Interne doorverwijzing

Interne doorverwijzing in de mondzorg betekent dat patiënten binnen dezelfde praktijk toegang hebben tot verschillende specialisten. Dit leidt tot snellere gespecialiseerde zorg, zonder externe doorverwijzingen, terwijl tandheelkundige experts samenwerken voor een effectiever behandelplan.

Digitale röntgen- en OPT-apparaten

Digitale röntgen- en OPT-apparaten in de tandheelkunde leveren gedetailleerde beelden van tanden en kaak met verminderde straling voor patiënten. Ze bieden tandartsen diepgaand inzicht voor diagnoses en behandelingen, wat resulteert in verbeterde zorg en precisie tijdens tandheelkundige procedures.

Onze tandartsen

Vragen?

Nemen jullie nieuwe patiënten aan?

Ja, wij nemen nog patiënten aan. Voor verder informatie kijk bij aanmelden.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Iedere verzekeraar heeft haar eigen vergoedingsafspraken. Het is verstandig om uw polis, of uw verzekeraar, te raadplegen als er een (uitgebreide) behandeling zal gaan plaatsvinden. Dan weet u vooraf welk deel voor uw eigen rekening zal komen.

Wie kan ik 's avonds bellen, of in het weekend?

Buiten de openingstijden neemt u contact op met de Mondzorgpoli op telefoonnummer 0363035290. Deze dienst is bedoeld voor pijnklachten ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en/of tijdens feestdagen. Denk hierbij aan ongevallen, bloedingen en acute klachten die spoedeisende hulp van een tandarts behoeven. Houdt u er rekening mee, dat de kosten van een bezoek aan de tandarts in de genoemde uren misschien contant afgerekend moeten worden. Daarnaast is het wettelijk verplicht om bij een bezoek zowel uw legitimatie als uw verzekeringspas te tonen.

Waarom moet ik geregeld voor controle komen?

De periodieke controle is een prima moment om uw gebit en tandvlees te bekijken om vast te stellen of beiden gezond zijn. En ook: als er problemen zijn om die dan op te sporen en te verhelpen zodat de gevolgen niet groter worden. Door de periodieke controle kunnen we sneller ingrijpen als dat nodig is.