Tandarts

Arne Bogaard

“Vertrouwen en vakmanschap vormen de kern van onze praktijk; elke dag is een nieuwe kans om patiënten te helpen glimlachen met zorg en precisie.”

Wie ben ik?

Ik wist al vrij vroeg dat ik tandarts wilde worden. Ik woonde al een aantal jaar naast Hans Roseboom (één van de oprichters van Tandstad) en toen ik hem op mijn zestiende in de zomervakantie mocht assisteren, wist ik het helemaal zeker. Dit is de perfecte combinatie tussen gezondheidszorg en het werken met mijn handen!

Na mijn afstuderen in 2005 kon ik binnen Tandstad mijn eigen praktijk starten. Aan de ene kant de luxe van een laboratorium en ervaren collega’s in het pand die ik te allen tijde om raad kon vragen, maar ook meteen eigen baas zijn. Voor mij was het een ideale start.

De eerste jaren was er niet genoeg ruimte in Tandstad om alle tandartsen fulltime te kunnen huisvesten. Hierdoor heb ik een aantal jaren deels in Amsterdam en Lelystad gewerkt. In 2011 werd het mogelijk om de eerste etage te verbouwen. Hierdoor ontstonden er meer behandelkamers en werd het voor mij mogelijk om fulltime in Tandstad gaan werken.

In mijn stoel help ik jong en oud, bang en relaxed. Ik vind het geweldig, die afwisseling in mijn dagen. Het meest bijzondere vind ik de patiënten met wie ik in de loop der jaren echt een band heb opgebouwd. Sommigen behandel ik nu al meer dan 10 jaar en heb ik zien opgroeien en veranderen.

Het belangrijkst in een behandeling is wat mij betreft het wederzijds vertrouwen. Steekt een patiënt zijn hand op, dan zal ik altijd ogenblikkelijk stoppen. De patiënt heeft de controle. Dat is voor allebei een duidelijke en veilige situatie.

Benieuwd naar mijn collega’s?