parodontologie & implantologie

De Verwijspraktijk voor Parodontologie en Implantologie Almere is gespecialiseerd in tandvlees en het kaakbot onder het tandvlees, het fundament van het natuurlijke gebit of eventueel van implantaten.

Wat we doen

De benadering is vanuit de mond en het gebit als geheel, of het nu om klachten, infecties, dreigend verlies, ontbrekende tanden of kiezen, het uiterlijk (de lach) of het functioneren van het gebit gaat.

 

De praktijk is sinds 2000 gevestigd  in gebouw Tandstad, maar maakt geen deel uit van de ‘algemene praktijk Tandstad’ die later zo is gaan heten. Het doel was om in Almere een parodontologie- verwijspraktijk en -kenniscentrum te vestigen voor patiënten met (ver)gevorderde parodontale problemen. Vanaf de start tot heden zijn er ca. 7500 patiënten voor een consult gezien en veelal ook behandeld. De verwijzingen betreffen door de jaren heen patiënten met parodontale problemen die deels al eerder behandeld zijn door de eigen tandarts of mondhygieniste. Door deze achtergrond concentreren zich bij ons patienten met relatief moeilijke situaties waar een ander niet meer mee verder komt.

 

Het plaatsen van implantaten in deze kwetsbare situaties komt nog eens extra nauw, zowel omdat het bot om implantaten in principe ook gevoelig is voor tandvleesinfecties als omdat er behalve tanden of kiezen ook een hoeveelheid tandvlees of kaakbot ontbreekt. De aanpak berust dus op eerst infectiecontrole en daarna herstel.

bekijk de site van Paro Almere hier